Снимка  Laura Poitras, Уикипедия Едуард Сноудън отново прикова вниманието върху себе си. Намерилият

...
Снимка  Laura Poitras, Уикипедия Едуард Сноудън отново прикова вниманието върху себе си. Намерилият
Коментари Харесай

Сноудън обяви шпионажът на политици и журналисти с израелски софтуер за събитието на годината

Снимка  Laura Poitras, Уикипедия 

Едуард Сноудън още веднъж прикова вниманието върху себе си. Намерилият леговище в Русия някогашен американски чиновник на Агенцията за национална сигурност Едуард Сноудън разгласи обявата за потреблението на израелски злоумишлен програмен продукт за шпиониране на политици и публицисти по целия свят за „ събитието на годината “.

БГНЕС напомня, че през вчерашния ден се развихри международен скандал, откакто се разбра, че хиляди публицисти и политици по света може да са били шпионирани от държавни управления на разнообразни страни, употребявайки техните iPhone или телефони с Android. 

Разследване на Guardian, The Washington Post, Le Monde и няколко други медии, оповестено в неделя, 18 юли, разкрива, че шпионският програмен продукт на NSO Group „ Пегас “ може да включи камерата или микрофона на телефона и да открадне данни от него, без притежателят да е наясно. „ Пегас “ може да се конфигурира отдалечено, без да е належащо да се подвежда потребителя да го изтегли и откакто е включен, телефонът е дейно шпиониран.

Той може да обезпечи достъп до WhatsApp известия, имейли, текстови известия, GPS данни и листата с контакти на телефона. „ Пегас “ дава опция на тези, които правят наблюдаване върху задачата, не просто да наблюдават обекта и да схванат с кого беседва и защо, само че също по този начин да имат достъп до компрометиращи изображения и информация, с които може да бъде изнудван или унизен.

Медии обявиха, че приключването на информация от групата с нестопанска цел " Забранени истории " демонстрира, че повече от 50 000 номера на смарт телефони са разпознати от NSO, пише .

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР